(052) 500 609
e-mail:info@newmedia.bg

Тайните на ефективната реклама: картинка за банер

Тайните на ефективната реклама: най-добрата картинка за външния банер.

 Кой не би искал неговата реклама да генерира клиенти? За да бъдат банера, билборда или транспаранта ползотворни, те трябва да са с такова спиращо изображение, което да се набива на очи на минувачите. Какво трябва да бъде то?

 Избираме правилния цвят.

Цветовият дизайн на банера е в пряка зависимост със сезона и обкръжаващата го среда. Важно е рекламата да не се слива с обкръжаващата среда. Например, зимата е логично да поръчате печат на банера с ярки слънчеви цветове, пролетта – да се концентрирате върху червено-жълтата палитра, а есента – върху синьо-зелената.

Помнете, че цветовото решение на рекламата задължително трябва да е съобразено с рекламирания продукт или услуга, да се асоциира правилно с тях, в това число и на ниво цвят. Например, сините тонове традиционно в нашето съзнание се свързват със свежест, жълто-кафявите – с топлина и слънце, а бялото – с чистотата.

 Работим върху контраста.

Кое може да привлече погледа в големите мегаполиси? Само нещо контрастиращо, извън общите реалности. На това трябва да се опираме, когато разработваме макет за широкоформатен печат. Ако всичко наоколо е сиво и унило, то е логично да се играе с цветовете, ако наоколо прелива от цветове, то тогава можете да се спрете на неутрални цветове с „убийствен“ текст. Ако външната реклама, която се намира до вашия банер, е с много снимки, то направете вашата с рисунки.

 Създаваме нереалност.

В днешно време с помощта на компютъра може да се създадат фотореалистични, но съвсем нереални изображения. Такива „нереални-реални обекти“ могат да бъдат отлични стопъри. Едва ли някой от минувачите ще пропусне квадратна ябълка или праскова със сърцевина от диня. Експериментирайте, търсете и създавайте свои нереални неща.

 Креативност без фанатизъм.

Не се увличайте, генерирайки необикновени идеи и стараейки се с оригиналната реклама да привлечете вниманието на потребителите. Не прекалявайте с креативността, защото това може да ви провали. Спрете се на едно: изображение, текст или цвят. Не натоварвайте своя целеви читател.

 Преди да изпратите своя банер за печат, разберете какъв шрифт да изберете за вашата реклама.