(052) 500 609
e-mail:info@newmedia.bg

Рекламните възможности на широкоформатния печат

С помощта на технологията на широкоформатния печат може да се отпечатват големи изображения на различни рулонни и листови материали. През последните години. благодарение на големия си потенциал в сферата на изготвянето на външна реклама, този начин на печат има широко разпространение. Днес чрез широкоформатния печат се изготвят рекламни банери, билбордове, рекламни пана, плакати и др.

 

Материали за широформатния печат.

 

Голям брой от форматите на външната реклама изисква използването на широк спектър от материали за печат. Такива могат да са както някои видове хартии, така и промазани винили, PVC, флагове и др. При изготвянето на рекламни дизайни за външна реклама се използва солвентен широкоформатен печат, благодарение на който може да се печатат билбордове, рекламни пана, рекламни пилони и др. Този метод е подходящ и за изработването на реклами върху транспортни средства. Солвентните бои са много подходящи за външна реклама: те не се разтичат от водата и затова материалът е добре устойчив на атмосферните промени, не избледняват от слънцето и реагират добре на всички капризи на природата.

За изготвянето на външна реклама в широкоформатния метод на печат се използват фолиа с различни физически характеристики. Изключително популярно е самозалепното фолио, с което може да се оформят дори и сложни рекламни дизайни. Съществуват различни видове фолия, което позволява постигането на всякакви визуални ефекти.

Например, с помощта на гланцово фолио със специално блестящо покритие може да се създаде външен рекламен дизайн, от повърхността на който светлината може да се отразява огледално. Ако не искате да постигнете този ефект, може да използвате матово фолио, повърхността на който не блести и светлината се разсейва. Съществуват и светло непроницаеми фолиа, които не пропускат светлина. Те са много подходящи за външна реклама, тъй като са изключително дълготрайни и здрави. Ако с помощта на широкоформатния печат се изготвят материали за облепяне на витрини или за изготвянето на „обемни“ (многослойни) композиции, то за тази цел прозрачното винилово фолио е много подходящо.